Pravi način za davanje podsticaja zaposlenima

Bez obzira da li ste mala porodična firma ili velika inostrana kompanija, jedna stvar će uvek biti zajednička svakom poslovanju – svaki dobar šef želi da od svojih zaposlenih vidi najboje, ali i da sam to najbolje podstakne.

S obzirom da mi proizvodimo opremu za najlepše snove, bilo bi lepo podstaći zaposlene celodnevnim dremanjem na najudobnijim dušecima i jastucima na svetu.

Pošto to baš nije izvodljivo, a moglo bi i da umanji produktivnost, predlažemo da svoje zaposlene pohvalite uz ovih pet fraza koje će zaposlenima zaista imponovati, a radna atmosfera i produktivnost će se vinuti nebu pod oblake.

Ipak, morate ispoštovati jedan preduslov – morate to zaista i da mislite.

  1. “Srećni smo što si u našem timu”

Svima nam je potrebna ovakva vrsta ohrabrenja, jer je svaka osoba sa kojom radite ogledalo koje će odašiljati ili pozitivnu energiju, ili će reflektovati crne oblake svuda oko sebe.

  1. “Imaš sjajan potencijal“

Ova fraza ohrabruje razvoj i rast. Pomaganje zaposlenima da otkriju svoj potpun potencijal jeste jedna od svetlih tačaka menadžerskih pozicija.

  1. “Hajde da vidimo u čemu si najbolji/a”

Ljudi žele da pokažu i koriste svoje sposobnosti na poslu.Oni zaposleni kojima su zadati konfuzni ili preteški zadaci će uskoro postati nesrećni i slabo produktivni. Pokušajte da zajedno sa njima zaista zaključite gde će biti od najveće koristi. Tako će se obe strane osećati sjajno i zadovoljno.

  1. “Firma funkcioniše bolje od kada si ovde“

Ova fraza stavlja zaposlenom do znanja da je cenjen i da se njegov trud i rad poštuje. Kada se radnik oseća potcenjenim i loše tretiranim, to može biti veći podstrek da ode iz firme nego finansijsko nezadovoljstvo.

  1. “Ti si odličan/na!”

Ako stavite radniku do znanja da ste dobro svesni koliko je njegov rad dobar, učinićete veoma jednostavan gest, ali ćete u samo par reči pokazati zahvalnost, a to je sasvim dovoljno da podstakne zaposlene.

 

Ipak, nemojte zaboraviti – potrebno je da to zaista i mislite, jer u suprotnom možete postići samo kontra – efekat.

 

By | 2020-03-23T14:32:30+00:00 June 4th, 2018|News|