јун 9, 2022

Šta je Google Analytics i čemu služi?

Za analizu poseta i kvaliteta korišćenja naših web stranica koristi se Google Analytics, zvanična internet alatka čuvenog Google servisa, što čini i naša kompanija. Ovu uslugu pruža kompanija Google Inc. „Google“ koja primenjuje kolačiće koji se čuvaju na Vašem računaru i koji omogućuju analizu korišćenja naše internet stranice.

Ovi kolačići omogućavaju da Vaše korisničko iskustvo, kao i naše usluge, poboljšamo u skladu sa Vašim željama odnosno sa pokazateljima kako koristite našu internet stranicu.

Ono što dodatno napominjemo Vaša sigurnost je korišćenjem naših web stranica trajno zagarantovana visokim standardima politike privatnosti koje primenjujemo!

Kako je gore pomenuto, možete onemogućiti čuvanje kolačića putem podešavanja na Vašem pretraživaču. Osim toga možete sprečiti čuvanje podataka nastalih od strane kolačića i podataka koji se odnose na web stranicu koju koristite kao i obradu ovih podataka od strane Google-a, tako što ćete skinuti i instalirati Browser-Plugin.
Molimo da obratite pažnju da je korišćenje aplikacije browser-plugin rezervisano samo za neke pretraživače kao i da ih nakon instalacije ne smete deaktivirati ili brisati kako bi se i nadalje zadržala deaktivacija od strane Google Analytics.

Detaljnije informacije kako Google obrađuje Vaše podatke pronaći ćete na sledećem linku.